Handige tips

Hoe snoei je rozen om drie keer zoveel bloemen te krijgen?

6views

  • Je moet je rozen goed verzorgen als je wilt dat ze veel bloemen produceren.
  • Hoe geven we onze rozen op de juiste manier water?
  • Waarom produceren onze rozen drie keer zoveel bloemen?

Als je al een roos hebt, of als je er nu een wilt, is het belangrijk om te weten dat de roos speciale zorg nodig heeft om veel bloemen te produceren. Hoe je je rozen water geeft is niet altijd hetzelfde.

Snoeien is ook belangrijk voor rozen om scheuten te verwijderen die de energie van de plant zouden wegnemen, waardoor er minder voedingsstoffen overblijven voor de bloei. Daarnaast kan snoeien gebruikt worden om de groeirichting van de roos te bepalen. Onze beloning voor het correct snoeien van onze rozen is een prachtige en geurige bloei!

Hoe snoei je rozen op de juiste manier?

Petar Ivanov, een tuin- en plantenexpert van Allan’s Gardners in het Verenigd Koninkrijk, introduceerde de Marie Claire– over hoe je rozen op de juiste manier snoeit zodat ze de meeste bloemen produceren. Rozen zijn een eeuwige favoriet, maar maar weinig mensen weten hoe je ze op de juiste manier snoeit.

Bij het snoeien van rozen worden niet alleen dode, beschadigde of zieke takken verwijderd. Je moet beslissen hoeveel van je roos je wilt snoeien en welke vorm je je plant wilt geven.

Rozen snoeien: stap voor stap

We zitten in het laatste moment van het snoeien van rozen, want we snoeien alleen in de lente. Rozen mogen nooit in de herfst of winter gesnoeid worden. Dan kunnen we de rozen stap voor stap snoeien:

  • Verwijder alle stengels of takken die er ongezond, verkleurd of verschrompeld uitzien door ziekte.
  • Maak een zuivere snede op een rozentak in een hoek van 45 graden, net boven een gezonde knop of tak.
  • Voor een evenwichtigere groei knip je de rozentak net boven de naar buiten gerichte knoppen af.
  • Als de tak dikker is, zal deze moeilijk te knippen zijn met een kleinere tang, het is de moeite waard om een grotere tuinschaar aan te schaffen voor het snoeien van rozen.

Het is waarschijnlijk voor iedereen duidelijk dat het een goed idee is om handschoenen te dragen als je rozen snoeit, want er zijn geen rozen zonder doorns. Maar als je je rozen op de juiste manier snoeit, zullen ze deze zomer meer bloemen produceren dan ooit tevoren!


Lees meer