Recepten

Ik giet het beslag gewoon over de koekjes en zet ze 30 minuten in de oven.

11views

Voor liefhebbers van cheesecake is hier een eenvoudig en onweerstaanbaar cheesecake recept waar iedereen dol op zal zijn. Met het recept uit youtube kun je een cheesecake bereiden zoals je nog nooit hebt gebakken. De bereiding is snel en het resultaat is zo verleidelijk dat de taart in een mum van tijd van tafel verdwijnt.

Als jij ook een favoriet recept hebt, vertel het ons dan zeker in onze Facebookgroep Prima kuchařka en bezoek ook de Prima Inspirace groep waar je elke dag veel leuke recepten vindt.


Wat hebben we nodig?

  • Een bakblik (rechthoekig of rond, 24 cm in diameter)
  • Cottage cheese 1 kg
  • Suiker 80 g
  • Slagroom 600 ml
  • Vanillesuiker 15 g
  • Eieren 6 stuks
  • Vanillepudding (poeder) 80 g
  • Dessertkoekjes met kersenvulling (voor de bodem)
  • Chocolade 150 g (voor glazuur)
  • Slagroom 150 g (voor glazuur)

Hoe te werk te gaan:

1) Combineer in een mengkom kwark, suiker, vanillepudding en slagroom. Klop alles samen tot een gladde massa.

2) Voeg de eieren toe en klop ze goed door het kwarkmengsel.

3) Bekleed een bakblik met bakpapier, verdeel de dessertkoekjes met de kersenvulling gelijkmatig over de bodem van het blik en giet het custardmengsel erover.

4) Bak ongeveer 30-40 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.

5) Smelt voor het glazuur de chocolade en slagroom in de magnetron of in een waterbad en roer met een garde tot er een glad glazuur ontstaat.

6) Giet het chocoladeglazuur over de voltooide cake en zet het minstens een uur in de koelkast om op te stijven.

Probeer ook eens:

Conclusie

Deze cheesecake met koekjes en chocolade glazuur is perfect voor elke gelegenheid. Dankzij de eenvoudige bereiding en uitzonderlijke smaak zal het hele gezin er dol op zijn. Geniet van elke hap van deze fantastische taart.