Recepten

Ik roer alles gewoon door elkaar en klaar is kees: Smelt-op-je-mond aardbeientaart – ik bak hem het hele jaar door

15views

Verras je geliefden en gasten met deze verfrissende fruitige traktatie. Deze ongelooflijk lekkere en snelle aardbeien smelt in je mond taart is perfect voor elke gelegenheid. Het recept van het YouTube kanaal Lecker mit Kristy is eenvoudig te bereiden en resulteert in een heerlijke, malse taart.

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • Een snufje zout
  • 180 g kristalsuiker
  • 60 ml plantaardige olie
  • 150 g yoghurt
  • 250 g bloem
  • 10 g bakpoeder
  • 50 ml citroensap
  • 350 g aardbeien
  • Amandelschilfers om te strooien
  • Poedersuiker om te bestrooien (optioneel)
  • Versnipperde kokos (optioneel)
  • Cacao voor tweekleurig deeg (optioneel)

Procedure

1) Het deeg bereiden: Klop de eieren los in een kom, voeg het zout en de suiker toe en klop met een mixer schuimig. Voeg de yoghurt en olie toe en klop door. Zeef de bloem en het bakpoeder erdoor en meng grondig met een garde. Voeg het citroensap toe en meng nogmaals. Roer er tot slot 2/3 van de in plakjes gesneden aardbeien door.

2) Bakken: Bekleed een bakvorm (26 x 18 cm) met bakpapier, bestrijk met boter en giet het beslag erin. Leg en schik de overgebleven aardbeien erop. Bestrooi met amandelschilfers. Bak 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.

3) Afwerken: Bestrooi de cake na het bakken met poedersuiker. Serveer warm of gekoeld, naar keuze.

Een luxe, luchtige bubbeltaart met fruit en kwark die je zal verrassen door zijn eenvoud

Conclusie

Aardbeien shortcake met vla is een geweldige manier om te genieten van de smaak van verse aardbeien. De bereiding is eenvoudig en snel, waardoor het perfect is voor onverwacht bezoek of als snel toetje voor het gezin.