Recepten

In welke olie je aardappelen moet bakken: niet alle huisvrouwen weten het juiste antwoord

4views

Veel mensen weten dat het eindresultaat van het koken van een gerecht afhangt van een combinatie van veel factoren.

Als het bijvoorbeeld gaat om gebakken aardappelen, zijn er nogal wat details om rekening mee te houden, ook al lijkt het gerecht ongelooflijk eenvoudig en bekend.

Het is echter de moeite waard om te onthouden dat zelfs de olie de uiteindelijke smaak, kwaliteit en aroma van het gerecht kan beïnvloeden, zegt chef-kok Yulia Arkhipova, kook- en culinaire expert bij BelNovosti.

Welke olie kiezen voor het bakken van aardappelen

Veel mensen denken dat de romige optie een kenmerkende vleug smaak en een gouden korst zal geven, maar het is niet bestand tegen de hoge temperatuur van het frituren. Als gevolg daarvan kan het gerecht bederven.

Groente heeft niet veel smaak of aroma, maar doet het werk prima.

Als je wilt dat je aardappelen niet alleen van hoge kwaliteit zijn, maar ook lekker, dan is het aan te raden om de twee gewoon te mengen.

Als je kookt met een mengsel van boter en plantaardige olie, dan worden de aardappelen gewoonweg vlekkeloos.

Je zou de boter trouwens kunnen vervangen door reuzel.

Eerder vertelden we je hoe je courgette kunt roosteren met andere groenten.