Recepten

Ken je boeren schnitzels? Probeer dit goedkope, onbetaalbare recept

8views

We presenteren je een recept voor boerenschnitzels dat niet alleen goedkoop is, maar ook ontzettend lekker en voedzaam. Met gewone ingrediënten zoals uien, eieren en griesmeel kun je een heerlijke maaltijd bereiden die het hele gezin zal vullen.

Wat we nodig hebben:

  • 3 uien (500 g)
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels griesmeel
  • 2 teentjes knoflook
  • Zout en peper naar smaak
  • Plantaardige olie om te bakken
  • 400 ml tomatensaus (of overdruk)

Hoe te werk te gaan:

1) Het uienmengsel bereiden: Snijd de ui in heel kleine stukjes. Meng in een grote kom de ui, het ei, het griesmeel, de uitgeperste knoflook, zout en peper. Je kunt een eetlepel sojasaus toevoegen voor een intensere smaak. Laat het mengsel 10-15 minuten rusten zodat het griesmeel kan opstijven.

2) Vorm en bak de koteletten: Vorm met natte handen het uienmengsel tot lapjes. Verhit de plantaardige olie in een koekenpan en bak de koteletten aan beide kanten goudbruin.

3) Smoren: Doe de dichtgeschroeide koteletten over in een andere pan en giet de tomatensaus erover. Laat ongeveer een half uur op laag vuur sudderen tot de koteletten zacht zijn en de saus iets is ingekookt.

4) Serveren: Serveer de afgewerkte schnitzel met je favoriete bijgerecht, zoals gekookte aardappelen, rijst of pasta.

Geroosterde aardappelen met kipfilet en knoflook in boter – absoluut eenvoudig maar heerlijk

Conclusie

Dit eenvoudige en voordelige recept voor rustieke schnitzel bewijst dat een smakelijke en vullende maaltijd geen fortuin hoeft te kosten. Probeer het uit en zie zelf dat je zelfs met gewone ingrediënten iets buitengewoons tevoorschijn kunt toveren.