Recepten

Kip Stroganoff Escondido: een perfecte combinatie van smaken

7views

Verborgen kip stroganoff is een heerlijke combinatie van de romigheid van stroganoff en de troostende textuur van aardappelpuree. In dit eenvoudige recept wordt kip gesauteerd in een romige room- en tomatensaus verborgen onder een royale laag aardappelpuree en stroganoff, wat resulteert in een onweerstaanbaar en troostrijk gerecht. Ideaal voor een gezinsmaaltijd of om indruk te maken op gasten bij speciale gelegenheden, deze escondidinho is gegarandeerd een hit aan tafel.

Vervolg na publicatie

Ingrediënten:

  • 1 kg kipfilet in stukjes
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 fijngehakte teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • 1 pak zware room
  • 1/2 kopje tomatensaus
  • Zout en peper naar smaak
  • 500 g gekookte en gepureerde aardappel (koken met zout)
  • stroaardappelen naar smaak
  • oregano naar smaak

Aanwijzingen:

  1. Verhit de olie in een pan en bak de kip goudbruin.
  2. Voeg de ui en knoflook toe tot ze goudbruin zijn.
  3. Voeg de tomatensaus, zout en peper toe, meng goed en bak nog een paar minuten.
  4. Voeg de room toe aan de kip en meng tot een gladde massa. Zet opzij.
  5. Leg de helft van de aardappelpuree op de bodem van een ingevette ovenschaal.
  6. Bedek met de kip stroganoff.
  7. Leg de rest van de puree op de kip en verdeel het goed.
  8. Strooi oregano over de puree.
  9. Bak ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
  10. Garneer met stroaardappeltjes en serveer warm.