Recepten

Krab en gembersoep recept

15views

 

Dit is een variant op de Chinese klassieker krab- en maïssoep. Overgebleven krabschalen van de andere recepten hier kunnen worden gebruikt om de bouillon te maken. De gedroogde zwarte zwam is een Aziatische specialiteit die je online kunt kopen, maar laat het weg als je er niet aan kunt komen.

Timings

Voorbereidingstijd: 15 minuten

Kooktijd: 1 uur 15 minuten

Voor

4

Ingrediënten

Voor de bouillon

  • 500 g krabschalen, in stukken geslagen
  • 1,5 liter visbouillon
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, grof gehakt
  • 1 theelepel venkelzaad
  • 40 g tomatenpuree
  • 1 steranijs
  • 20 zwarte peperkorrels

Om af te maken

  • 2 lente-uitjes, gesnoeid, in de lengte gehalveerd en fijngesneden
  • 50 gember, geschild en geraspt of fijngehakt
  • 1 rode chilipeper, fijngesneden, zaadjes en al
  • 20 g gedroogde versnipperde zwarte zwam, een paar uur geweekt in koud water
  • 2 theelepels maïzena, verdund in een beetje water
  • 2 el fijngehakte korianderblaadjes
  • 1 ei, geklopt
  • 80 g wit krabvlees

Methode

  1. Om de bouillon te maken doe je alle ingrediënten in een pan, breng je het aan de kook en laat je het een uur zachtjes koken, waarbij je af en toe wat schuim afroomt en zo nodig aanvult met water.
  2. Zeef de bouillon door een fijnmazige zeef in een schone pan op middelhoog vuur.
  3. Voeg de lente-ui, gember, chilipeper en zwarte schimmel (indien gebruikt) toe, roer dan de maïzena erdoor en laat 5 minuten sudderen.
  4. Breng eventueel op smaak, voeg de koriander toe en roer het ei erdoor tot het strepen vormt. Haal van het vuur.
  5. Schep de soep in kommen, schep de witte krab erop en serveer.