Recepten

Krokante soesjes van bladerdeeg gevuld met bolognaham en kaas geserveerd met dressing

6views

Op zoek naar wat verse hartige inspiratie om een glimlach op je gezicht en dat van je geliefden te toveren? Zo ja, dan ben je hier aan het juiste adres! Vandaag gaan we knapperige bladerdeegzakjes maken gevuld met bolognaham en kaas geserveerd met dressing. De bereiding van deze lekkernij is heel eenvoudig en vooral snel. Laten we het doen!

Als jij ook je favoriete recept hebt, vertel het ons dan in onze Facebookgroep Prima kuchařka en bezoek ook de Prima Inspirace groep, waar je elke dag veel leuke recepten vindt.


Bladerdeeg soesjes gevuld met bolognese ham en kaas geserveerd met dressing

Wat hebben we nodig:

Achtergrond:

Titel:

  • 20 g mayonaise
  • 150 g bolognese ham
  • 200 g geraspte kaas

Overig:

  • 1 eierdooier – om te smeren

Dressing:

  • 100 g mayonaise
  • 20 g mosterd
  • citroensap van 1 citroen
  • 20 g verse dille
  • 3 g zout
  • 2 g zwart gemalen peper

Hoe te werk gaan:

1. Achtergrond: Bereid het bladerdeeg voor door het te bestuiven met bloem en het voorzichtig uit te rollen met een deegroller.

Knapperige bladerdeegzakjes gevuld met bolognaham en kaas geserveerd met dressing

2. Snijd vervolgens de uiteinden van het deeg af en vorm er plakjes van die je op een met bakpapier beklede bakplaat legt.

Krokante soesjes van bladerdeeg gevuld met bolognaham en kaas geserveerd met dressing
Krokante bladerdeeg soesjes gevuld met bolognese ham en kaas geserveerd met dressing

3. Maak fijne inkepingen op de ene helft van de plakjes en bestrijk de andere helft met mayonaise, besmeer met plakjes bologna en bestrooi met geraspte kaas. Plak aan elkaar met je vingers en druk aan met een vork.

Krokante soesjes van bladerdeeg gevuld met bolognaham en kaas geserveerd met dressing
Krokante bladerdeeg soesjes gevuld met bolognese ham en kaas geserveerd met dressing
Krokante bladerdeeg soesjes gevuld met bolognese ham en kaas geserveerd met dressing
Krokante bladerdeeg soesjes gevuld met bolognese ham en kaas geserveerd met dressing
Krokante bladerdeeg soesjes gevuld met bolognese ham en kaas geserveerd met dressing
Krokante bladerdeeg soesjes gevuld met bolognese ham en kaas geserveerd met dressing

4. Bestrijk ze aan het eind met losgeklopt eigeel zodat ze na het bakken mooi goudbruin worden.

Krokante soesjes van bladerdeeg gevuld met bolognese ham en kaas geserveerd met dressing

5. Bak ze 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C tot ze goudbruin en krokant zijn.

6. Dressing: Doe de mayonaise in een dressingkom, voeg de mosterd toe, giet het citroensap erbij en voeg de verse gehakte dille toe – goed mengen. Breng op smaak met zout en gemalen zwarte peper – goed mengen en de dressing is klaar!

Krokante soesjes van bladerdeeg gevuld met bolognaham en kaas geserveerd met dressing

7. Krokante bladerdeeg soesjes gevuld met Bolognese ham en kaas na het bakken serveren met de bereide dressing en vooral met liefde en veel smaak.

Krokante soesjes van bladerdeeg gevuld met bolognese ham en kaas geserveerd met dressing
Krokante bladerdeeg soesjes gevuld met bolognese ham en kaas geserveerd met dressing

Vrienden, we wensen jullie een goede smaak!

VIDEO GIDS: