Recepten

Krokante taartjes met spinazie en ricotta in bladerdeeg – een heerlijke delicatesse

12views

Maak deze krokante tartelettes met spinazie en ricotta, die perfect zijn voor elke gelegenheid. Een delicate vulling van spinazie en ricotta gewikkeld in knapperig bladerdeeg zorgt voor een onweerstaanbare combinatie van smaken en texturen. Dit recept is eenvoudig te bereiden, maar tegelijkertijd heel elegant en lekker. Tartalettes zijn geweldig als voorgerecht, lichte lunch of stijlvol feesthapje. Verras je gasten met deze heerlijke traktatie die gegarandeerd een hit wordt!

Als jij ook je favoriete recept hebt, vertel het ons dan in onze Facebookgroep Prima kuchařka.


Tartelettes met spinazie en ricotta in bladerdeeg

Wat hebben we nodig:

Achtergrond:

  • 275 g bladerdeeg (Franse stijl)

Vulling:

  • Olie – om te bakken
  • 1 sjalot
  • 4 teentjes knoflook
  • 200 g verse of ontdooide spinazie (goed uitgelekt)
  • zout – naar smaak
  • zwarte gemalen peper – naar smaak
  • een snufje nootmuskaat
  • 125 g ricotta kaas

Overige:

  • Gesmolten boter – om op de bovenkant van de tartelette te smeren
  • zout + gemalen zwarte peper – voor de laatste bestrooiing

Voor het versieren:

  • Amandelschilfers
  • walnoten

Hoe gaan we te werk:

1. Achtergrond: Bereid het bladerdeeg door het voorzichtig uit te rollen en met behulp van een deksel met een diameter van 18 cm en een mes in 2 grote cirkels te vormen.

Krokante taartjes met spinazie en ricotta in bladerdeeg - een heerlijke delicatesse

2. Bak ze 6-7 minuten in een voorverwarmde oven op 220 °C tot ze goudbruin zijn. Na het bakken moeten ze mooi zacht en luchtig zijn.

Krokante taartjes met spinazie en ricotta in bladerdeeg - een heerlijke traktatie
Krokante taartjes met spinazie en ricotta in bladerdeeg - een heerlijke delicatesse

3. Titel: Doe de fijngesneden sjalotten in een pan met verhitte olie en bak een paar minuten op laag vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en fruit samen. Roer tot slot de spinazie erdoor en breng op smaak met zout, gemalen zwarte peper en nootmuskaat.

Krokante taartjes met spinazie en ricotta in bladerdeeg - een heerlijke lekkernij
Krokante taartjes met spinazie en ricotta in bladerdeeg - een heerlijke delicatesse
Krokante tartelettes met spinazie en ricotta in bladerdeeg - een heerlijke delicatesse

4. Eenmaal gekookt, doe je het over in een kom en roer je de ricotta erdoor – goed mengen.

Krokante taartjes met spinazie en ricotta in bladerdeeg - een heerlijke lekkernij

5. Verdeel de spinazie-ricottavulling over één tartelette en dek af met de andere tartelette.

Krokante taartjes met spinazie en ricotta in bladerdeeg - een heerlijke traktatie

6. Bestrijk tot slot de bovenkant van de tartelettes met gesmolten boter, bestrooi met zout en zwarte peper en garneer met amandelschilfers en walnoten.

Krokante tartelettes met spinazie en ricotta in bladerdeeg - een heerlijke traktatie
Krokante taartjes met spinazie en ricotta in bladerdeeg - een heerlijke delicatesse

Serveer ze met liefde, veel smaak en plezier.

Vrienden, we wensen jullie een goede smaak!

VIDEO GIDS: