Recepten

Krokante vleesspiesjes en gebakken lavasbrood met kaas en kwarkvulling – een geweldige ongewone combinatie

9views

Probeer deze heerlijke combinatie van knapperige vleesspiesjes en gebakken lavash brood met kaas en cottage cheese vulling, die je zal verrassen met zijn originaliteit en smaak. Deze ongewone combinatie brengt niet alleen rijke smaken, maar ook een geweldige textuur – knapperig vlees aangevuld met een zachte en romige vulling in lavash brood. Perfect voor familiediners, barbecues met vrienden of als speciale traktatie voor feestjes. Bereid dit ongewone maar buitengewoon smakelijke gerecht en win de bewondering van al je gasten!

Als jij ook je favoriete recept hebt, vertel het ons dan in onze Facebookgroep Prima kuchařka.


Vleesspiesjes en in laagjes gebakken lavasbrood met kaas en cottage cheese vulling

Wat hebben we nodig:

Varkensvlees:

  • 1,2 kg varkensvlees
  • zout – naar smaak
  • zwarte gemalen peper – naar smaak
  • gemalen rode peper – naar smaak

Kip:

  • 2 kipfilets (borst)
  • zout – naar smaak
  • zwarte gemalen peper – naar smaak
  • gemalen rode peper – naar smaak

Gemarineerde uien:

  • 1 ui
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel suiker
  • 1 eetlepel appelciderazijn

Overig:

  • 250 g gerookt spek
  • plantaardige olie – om in te wrijven
  • 3 takjes verse rozemarijn
  • 20 g boter – om de kom in te vetten
  • 4 lavash brood

Vulling:

  • 300 g mozzarella kaas
  • 350 g klonterige kwark 5%
  • zout – naar smaak
  • zwarte gemalen peper – naar smaak

Mengsel:

  • 3 eieren
  • 0,5 l kefir
  • zout – naar smaak
  • zwarte gemalen peper – naar smaak

Mengsel voor de laatste wrijving:

  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
  • 1/2 theelepel gemalen rode peper
  • 3-4 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel Franse mosterd
  • 1 eetlepel honing

Hoe te werk te gaan:

1. Varkensvlees: Snijd het varkensvlees in plakken, bedek ze met folie en dep ze uit, bestrooi ze dan met zout, gemalen zwarte peper en gemalen rode peper – masseer goed met je handen om de kruiden op te nemen en leg ze op elkaar op een bord.

Krokante vleesspiesjes en gebakken lavasbrood met kaas en kwarkvulling - een geweldige ongewone combinatie
Krokante vleesspiesjes en gebakken lavasbrood met kaas en kwarkvulling - een geweldige ongewone combinatie

2. Kip: Snijd de kip in plakken, bedek met folie en dep uit, bestrooi dan met zout, gemalen zwarte peper en gemalen rode peper – masseer goed met je handen om de kruiden op te nemen.

Krokante vleesspiesjes en gebakken lavasbrood met kaas en kwarkvulling - een geweldige ongewone combinatie

3. Gemarineerde uien: Doe de gesneden uien in een kom, bestrooi met zout, suiker en breng op smaak met appelciderazijn – meng goed.

Krokante vleesspiesjes en gebakken lavasbrood met kaas en kwarkvulling - een geweldige ongewone combinatie

4. Zet een met folie beklede ovenschaal klaar, leg er de eerste laag varkensvlees in en verdeel er 1/2 van de gemarineerde uien over. Leg vervolgens de kip in laagjes en verdeel de plakjes gerookt spek mooi naast elkaar.

Krokante vleesspiesjes en gebakken lavasbrood met kaas en kwarkvulling - een geweldige ongewone combinatie
Krokante vleesspiesjes en gebakken lavasbrood met kaas en kwarkvulling - een geweldige ongewone combinatie
Krokante vleesspiesjes en gebakken lavasbrood met kaas en kwarkvulling - een geweldige ongewone combinatie

5. Leg vervolgens een tweede laag varkensvlees, verdeel dan weer de gemarineerde uien en leg de kip erop. Leg tot slot een derde laag varkensvlees, dek af met folie en zet 1,5-2 uur in de koelkast.

Krokante vleesspiesjes en gebakken lavasbrood met kaas en kwarkvulling - een geweldige ongewone combinatie

6. Haal de schaal na 2 uur uit de vriezer en verwijder de folie. Draai dan om naar de andere kant en snijd in brede noedels.

Krokante vleesspiesjes en gebakken lavasbrood met kaas en kwarkvulling - een geweldige ongewone combinatie

7 Schik de spiesjes op gelijke afstand van elkaar, prik en vorm spiesjes.

Krokante vleesspiesjes en gebakken lavasbrood met kaas en kwarkvulling - een geweldige ongebruikelijke combinatie
Krokante vleesspiesjes en gebakken lavasbrood met kaas en kwarkvulling - een geweldige ongewone combinatie

8. Bestrijk ze elk met olie en leg een spies in het midden, die je ook met olie bestrijkt en leg er een doormidden gesneden takje verse rozemarijn op. Wikkel ze in de folie en leg ze naast elkaar op de bakplaat.

Krokante vleesspiesjes en gebakken lavasbrood met kaas en kwarkvulling - een geweldige ongewone combinatie
Krokante vleesspiesjes en gebakken lavasbrood met kaas en kwarkvulling - een geweldige ongewone combinatie
Krokante vleesspiesjes en gebakken lavasbrood met kaas en kwarkvulling - een geweldige ongewone combinatie

9. Bak 1 uur in een voorverwarmde oven op 180 °C.

10. Titel: Doe de geraspte mozzarella kaas in een grote kom en voeg de klonterige kwark toe, breng dan op smaak met zout en gemalen zwarte peper – meng goed.

Krokante vleesspiesjes en gebakken lavasbrood met kaas en kwarkvulling - een geweldige ongewone combinatie

11. Mengsel: Kraak in een andere kom de eieren en voeg de kefir toe, breng op smaak met zout en gemalen zwarte peper – kloppen.

Krokante vleesspiesjes en gebakken lavasbrood met kaas en kwarkvulling - een geweldige ongewone combinatie

12 Vet een andere ovenschaal in met boter en snijd de lavasbroden in grote vierkanten of rechthoeken.

Krokante vleesspiesjes en gebakken lavasbrood met kaas en kwarkvulling - een geweldige ongewone combinatie

13. Doop ze vervolgens in het geklopte ei- en kefirmengsel, leg ze dan in de ovenschaal en verdeel de kaas-kwarkvulling erover – herhaal het proces nog een paar keer. Bedek ze tot slot met het overgebleven mengsel en bak ze 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.

Krokante vleesspiesjes en gebakken lavasbrood met kaas en kwarkvulling - een geweldige ongewone combinatie
Krokante vleesspiesjes en gebakken lavasbrood met kaas en kwarkvulling - een geweldige ongewone combinatie
Krokante vleesspiesjes en gebakken lavasbrood met kaas en kwarkvulling - een geweldige ongewone combinatie
Krokante vleesspiesjes en gebakken lavasbrood met kaas en kwarkvulling - een geweldige ongewone combinatie

14. Uiteindelijke wrijfverbinding: Strooi zout, gemalen zwarte peper en gemalen rode peper in een kom. Giet vervolgens de sojasaus erbij, voeg de Franse mosterd toe en breng op smaak met honing – meng goed.

15. Als de baktijd voorbij is, verwijder dan de bakplaat met de spiesjes, knip de folie met een schaar door en bestrijk ze met het voorbereide mengsel.

Krokante vleesspiesjes en gebakken lavasbrood met kaas en kwarkvulling - een geweldige ongewone combinatie
Krokante vleesspiesjes en gebakken lavasbrood met kaas en kwarkvulling - een geweldige ongewone combinatie

16. Bak nog 10-15 minuten op 240 °C tot ze knapperig en goudbruin zijn.

17. Serveer na het bakken met liefde, veel smaak en gratie.

Krokante vleesspiesjes en gebakken lavasbrood met kaas en kwarkvulling - een geweldige ongewone combinatie
Krokante vleesspiesjes en gebakken lavasbrood met kaas en kwarkvulling - een geweldige ongewone combinatie
Krokante vleesspiesjes en gebakken lavasbrood met kaas en kwarkvulling - een geweldige ongewone combinatie

Vrienden, we wensen jullie een goede smaak!