Recepten

Kun je raden waarmee deze eieren zijn beschilderd? Waarschijnlijk niet.

7views

De rode paaseieren maken deel uit van de Griekse traditie als symbool van wedergeboorte om het grootste feest van de orthodoxie te verwelkomen. Verschillende kleuren en patronen geven een speciaal en kleurrijk tintje aan de paastafel, met sommige zelfs alternatief, even succesvol.

Het ei als symbool van wederopstanding komt niet uit Griekenland, want het werd oorspronkelijk geassocieerd met heidense tradities ter viering van de lente in het oude Perzië in de 6e eeuw voor Christus, maar het wordt tegenwoordig gebruikt als symbool van wedergeboorte door gelovigen in het zoroastrisme om het nieuwe jaar te vieren.

Op het gebied van schilderen experimenteren veel mensen met technieken en meer natuurlijke ingrediënten zoals rode biet, omdat het een meer ecologische oplossing is en tegelijkertijd waarde toevoegt aan de creatie. Iets heeft immers een andere waarde als we het zelf creëren.

Dus besloot ik dit jaar een meer onorthodoxe tactiek toe te passen om paaseieren te verven. Ik haalde de kleur uit verse bosbessen of blauwe bessen! En toch waren de zelfgemaakte blauwe bessen geven zoveel kleur af dat zelfs een druppel het oppervlak in een paar seconden verft. Je zou mijn handen daarna moeten zien! Dus zo ontstond het idee, “Waarom zouden we geen eieren verven met deze verf?”. En zo geschiedde. Ik volgde echter geen van de voorgestelde stappen voor het schilderen van eieren, in plaats daarvan ging ik met de stroom mee en het bleek de moeite waard.

Eerst legde ik de eieren in een pan met kokend water. Nadat 10 minuten waren verstreken, haalde ik de pan van het vuur en gooide de bosbessen rechtstreeks uit de vriezer erin. Daarna pureerde ik ze met de hand voor meer sap en kleur, en liet ze een paar uur in de koelkast staan. De kleur is misschien niet zo rood als verwacht, maar meer paars magenta, maar het recept bleek te werken, eigenlijk zonder recept. De volgende stap is het polijsten om het wat glans te geven. De moraal van de onderneming van vandaag? Experimenteer met nieuwe materialen en je weet nooit wat het resultaat zal zijn!

Voorwaarden voor herpublicatie

*Let op!
Herpublicatie van de informatie uit bovenstaand artikel of een deel daarvan is alleen toegestaan als cibum.gr als bron wordt vermeld met een actieve link en in geen geval woordelijk!