Dieet

Kunnen we het advies op internet over darmreiniging vertrouwen: Dr. Butcher geeft antwoord

8views

Adviseurs en weldoeners delen gul hun geheimen voor gewichtsverlies en een slank figuur.

Het is niet ongewoon om beweringen te horen over interferentie met het lichaam of zogenaamde darmreiniging. Is het te vertrouwen en hoe kun je de detox-propaganda in het algemeen behandelen?

Deze vragen werden beantwoord door arts en tv-presentator Alexander Myasnikov in een interview met de Public News Service.

De deskundige raadt af om dergelijke artikelen te vertrouwen, en nog minder de volksrecepten die erin worden gegeven over darmreiniging.

Je moet het helemaal niet lezen. Begrijp dat de darm een zeer ernstig orgaan is waarvan de algehele gezondheid, immuniteit en nog veel meer afhangt. Vooral de dikke darm. Het gebruik van dergelijk advies is een directe weg naar oncologie,” zei Myasnikov.

Tegelijkertijd legde de arts uit dat folkloristische reinigingsmethoden het microbioom van de darm kunnen verstoren en noemde hij de klinkende aanbevelingen in het algemeen “onzin.”

Meer ter zake merkte de arts op dat de lever, bloedvaten en andere organen helemaal niet gereinigd kunnen worden.

En als iemand echt iets op orde wil brengen, adviseerde Alexander Myasnikov om te beginnen met het schoonmaken van het toilet of de pan.

Eerder vertelden we al wie zeker boekweit moet eten.