Recepten

Luxe zebra dessert gemaakt van cacao, zure room en gecondenseerde melk – een delicatesse op tafel!

5views

De beste desserts zijn meestal de meest delicate met een eenvoudige bereiding. Vandaag maken we samen een luxe zebra dessert van cacao, zure room en gecondenseerde melk. Dit dessert is erg lekker, elke hap die je proeft zal smelten in je mond. Je zult je voelen alsof je op een wolk zit met een kopje heerlijke koffie.

Als je ook je favoriete recept hebt, post het dan zeker in onze Facebookgroep Prima kuchařka en bezoek de Prima Inspirace groep, waar je elke dag veel geweldige recepten vindt.


Zebradessert van cacao, zure room en gecondenseerde melk

Wat hebben we nodig:

Deeg:

  • 65 g bloem
  • 10 g cacao
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • 70 g suiker
  • 30 ml melk
  • 20 g gesmolten boter
  • 10 g honing

Tweekleurencrème:

  • 20 g gelatine + 100 ml melk
  • 50 g cacao + 100 ml kokend water
  • 500 g zure room + 300 g gecondenseerde melk
  • 200 ml slagroom
  • gesmolten cacao/chocolade – naar smaak

Hoe te werk te gaan:

1.

Luxe zebra dessert van cacao, zure room en gecondenseerde melk - Heerlijkheid op tafel!

2. Deeg: Klop de eieren los in een kom, voeg een snufje zout toe en giet de suiker erbij – klop. Voeg dan de melk, gesmolten boter en honing toe – blijf kloppen. Roer tot slot de gezeefde droge ingrediënten: bloem en cacao erdoor en blijf kloppen.

Luxe zebra dessert van cacao, zure room en gecondenseerde melk - Een delicatesse op tafel!
Luxe zebra dessert van cacao, zure room en gecondenseerde melk - Heerlijkheid op tafel!
Luxe zebra dessert van cacao, zure room en gecondenseerde melk - Heerlijkheid op tafel!

3. Giet het ontstane beslag in een met folie bekleed bakblik met een diameter van 22 cm, leg het op een met perkament beklede bakplaat, smeer uit en strijk glad.

4. Bak 25 minuten in een voorverwarmde oven op 170 °C. Haal het deeg na het bakken uit de hoepel en gebruik een kleinere hoepel met een diameter van 20 cm bekleed met taartfolie om een cirkel te vormen en leg deze op een bord.

Een luxe zebra dessert van cacao, zure room en gecondenseerde melk - een delicatesse op tafel!

5. Crème: Giet de melk in een glas en giet de gelatine erbij – goed mengen.

6. Giet de cacao in een kom, giet er kokend water over en roer.

7. Giet de zure room in de andere kom en giet de gecondenseerde melk erbij – goed mengen.

Een luxe zebra dessert van cacao, zure room en gecondenseerde melk - een delicatesse op tafel!
Luxe zebra dessert van cacao, zure room en gecondenseerde melk - Heerlijkheid op tafel!

6. Giet de slagroom in een bakje – klop hem stijf en doe hem over in de kom met de zure room en gecondenseerde melk. Meng goed en giet als laatste de gesmolten gelatine en melk erbij – klop goed door.

Een luxe zebra dessert van cacao, zure room en gecondenseerde melk - een delicatesse op tafel!
Luxe zebra dessert van cacao, zure room en gecondenseerde melk - Heerlijkheid op tafel!

7. Giet de room in 2 kommen en giet de gesmolten chocolade of cacao in één kom – goed mengen.

Een luxe zebra dessert van cacao, zure room en gecondenseerde melk - een delicatesse op tafel!

8. Giet vervolgens met een pollepel afwisselend de room op het deeg in een hoepel om een spiraalvormige zebravorm te vormen en zet 3-4 uur in de koelkast om op te stijven.

Een luxe zebra dessert van cacao, zure room en gecondenseerde melk - een delicatesse op tafel!
Luxe zebra dessert van cacao, zure room en gecondenseerde melk - Heerlijkheid op tafel!

9. Serveer het luxe zebra dessert van cacao, zure room en gecondenseerde melk met liefde, veel smaak en elegantie.

Luxe zebra dessert van cacao, zure room en gecondenseerde melk - Heerlijkheid op tafel!

Vrienden, we wensen jullie een goede smaak!