Recepten

Maak een onweerstaanbare maïstaart van stro voor je junifeestje

5views

Maïscake in stro is een traditionele lekkernij van de junifeesten die alle smaak en traditie van dit feestelijke seizoen met zich meebrengt. Gemaakt met eenvoudige ingrediënten en een speciaal vleugje maïsstro, is deze cake een echte traktatie die teruggrijpt naar de wortels van de landelijke keuken. Leer hoe je dit klassieke recept bereidt en laat je betoveren door de geur en smaak van dit feest dat iedereen zo na aan het hart ligt!

Vervolg na publicatie

Ingrediënten:

  • 4 korenaren
  • 3 eieren
  • 1 fles kokosmelk (200 ml)
  • 2 eetlepels boter of margarine, gesmolten
  • 1 blik gecondenseerde melk (395g)
  • 1 eetlepel bakpoeder

Aanwijzingen

  1. Begin met het voorzichtig afsnijden van de uiteinden van de maïskolven en zet de schillen opzij zonder ze te breken.
  2. Haal alle maïs met een mes van de kolven en zet apart.
  3. Doe de maïschillen met water 2 minuten in een steelpan of tot ze buigzaam zijn.
  4. Droog de schillen en leg ze in het blik, met de binnenkant naar buiten;
  5. Voeg in een blender de eieren, de van de kolven verwijderde maïs, kokosmelk, gesmolten boter en gecondenseerde melk toe. Blend alles ongeveer 5 minuten of tot het mengsel glad is.
  6. Voeg het bakpoeder toe aan het mengsel en klop zachtjes tot het gecombineerd is.
  7. Giet het beslag in de vorm bekleed met de rietjes.
  8. Bak ongeveer 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius. De baktijd kan variëren afhankelijk van het vermogen van je oven.