Recepten

Omelet koken met asperges en basilicum: maak je lievelingsgerecht gezond

5views

Omelet is een van de favoriete gerechten om te maken als ontbijt. Meestal worden er vleesproducten aan toegevoegd, maar groenten zijn geen uitzondering.

Hier lees je hoe je een omelet niet alleen lekker, maar ook gezond maakt.

De expert van de online editie “BelNovosti” Yulia Arkhipova, kok, bakker van de vierde graad, vertelde hoe je een omelet met asperges en basilicum maakt.

Nodig:

  • eieren – 3 stuks;
  • parmezaan – 5 g;
  • groene asperges (stengels) – 70-80 g;
  • spinazie – 10 g;
  • basilicum (groen) – 5 g;
  • boter;
  • zout en peper naar smaak.

Hoe te koken

1. Maak de asperges schoon van de speren, verwijder het taaie gedeelte, blancheer 20-30 seconden in gezouten kokend water en leg de spruiten in ijswater. Spoel spinazie en groene basilicum, laat drogen.

2. Klop de eieren los in een diepe kom, voeg zout en peper en Parmezaan toe.

3. Smelt de boter in een koekenpan, giet het eimengsel erin en als de onderste laag is gestold en de bovenste laag nog rauw is, voeg je de gehakte basilicumblaadjes en spinazie toe.

Roer door en breng de omelet onder deksel aan de kook.

Serveer met geblancheerde asperges.

Eerder vertelden we je hoe je pasta kunt koken in 60 seconden.