Recepten

Pasta e piselli (pasta met doperwten) recept

10views

 

Scherven van krokant gebakken pancetta en vers gekookte erwten worden door zijdezachte pasta gegooid voor een heerlijke en lichte maaltijd.

Openingstijden

Bereidingstijd: 10 minuten

Kooktijd: 15 minuten

Voor

Twee

Ingrediënten

  • 225 g gedroogde pappardelle pasta (of een andere vorm)
  • 115 g pancetta, gehakt
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes gesneden
  • 225 g verse of diepvrieserwten
  • 2 el ongezouten boter
  • 55 g erwtenscheuten of andere verse groenten zoals rucola, babyspinazie of waterkers
  • Sap van ½ citroen
  • Extra vergine olijfolie
  • Vers geschaafde parmezaan, voor de garnering

Methode

  1. Breng een grote pan ruim gezouten water aan de kook. Voeg als het water kookt de pasta toe en kook deze beetgaar (ongeveer zeven minuten).
  2. Terwijl je wacht tot het water kookt, bekleed je een bord met keukenpapier. Bak in een grote koekenpan de pancetta op middelhoog vuur tot hij bruin is. Breng de pancetta over naar het voorbereide bord om uit te lekken en bewaar het vet in de pan.
  3. Zet de koekenpan terug op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak onder voortdurend roeren tot hij licht goudbruin is, ongeveer een minuut. Haal de pan van het vuur.
  4. Als de pasta gaar is, reserveer dan 240 ml van het pastakookwater, giet de pasta af en doe deze direct over in de koekenpan.
  5. Zet de pan op middelhoog vuur, voeg de doperwten, boter en de helft van het gereserveerde pastawater toe en kook, al flink roerend, tot de saus de pasta omhult, één tot twee minuten. (Er moet een beetje vloeistof ophopen. Zo niet, voeg dan meer pastawater toe tot je een lichte saus hebt).
  6. Schep voor de topping de erwtenscheuten om met een flinke kneep citroensap, een snufje vlokzout en een paar pepermalen.
  7. Verdeel de pasta over twee kommen. Stapel de erwtenscheuten op de pasta, besprenkel lichtjes met olijfolie en strooi de knapperige pancetta erover. Garneer met veel parmezaan.