Recepten

Perfecte kipfilet in beslag met gebakken aardappeltjes

17views

Bereid perfecte kipfilets in beslag, die een geweldige keuze zijn voor een smakelijke lunch of diner. De krokante kip is eenvoudig te bereiden en gegarandeerd lekker voor het hele gezin.

Ingrediënten

  • 500 g kipfilets
  • 1 kop (200 ml) zure room
  • 2 eieren
  • 3 teentjes knoflook
  • 7 eetlepels bloem
  • Zout en peper naar smaak
  • Olie om te bakken
  • Gebakken aardappelen als bijgerecht

Procedure

1) Bereiden van de kipfilets: Snijd de kipfilets in grotere stukken. Breng op smaak met zout en peper.

2) Bereid het beslag: Meng in een kom zure room, ei, 5 eetlepels bloem, zout, peper en geraspte knoflook tot een glad beslag.

3) Bekleed de kipfilets: Bestrijk de stukken kip eerst met bloem en doop ze dan in het bereide roommengsel.

4) Bakken: Verhit ruim olie in een pan en bak de stukken kip 8-10 minuten aan elke kant tot ze mooi goudbruin en krokant zijn.

5) Serveren: Serveer de kipfilets met gebakken aardappelen. Je kunt ook rijst, gestoomde groenten of salade toevoegen.

Tip

  • Je kunt gehakte peterselie aan het mengsel toevoegen
  • Je kunt de kipfilets ook 20-25 minuten bakken in de oven op 180°C voor een gezondere optie.

Conclusie

Dit recept voor kipfilets in beslag is een perfecte keuze voor iedereen die op zoek is naar een snelle maar smakelijke lunch of diner. Ieder gezinslid zal er dol op zijn.