Recepten

Post donuts. Het eenvoudige recept van chef-kok Sorin Bontea voor een heerlijk resultaat

3views

Vastendesserts kunnen ook heerlijk zijn, en de netwerken zijn divers. Chef-kok Sorin Bontea legt stap voor stap uit hoe we dessertdonuts kunnen maken zoals thuis, volgens Click!

De sterrenkok onthulde op sociale media een eenvoudig recept voor dessertdonuts dat iedereen thuis kan proberen.

Vasten donuts: 1 kg bloem, 750 ml water, 35 g verse gist, 4 eetlepels suiker, 1/2 eetlepel zout, 4 eetlepels zonnebloemolie. Meng alle ingrediënten door elkaar en laat opstijven en klaar zijn de donuts!“, legt online chef-kok Sorin Bontea uit.

De dessert donuts kunnen gewoon geserveerd worden, met poedersuiker erop of met jam, afhankelijk van je voorkeur. Voor extra smaak kun je de dessert donuts serveren met een saus van gesmolten pure chocolade (veganistisch, geen melk) of met karamelsaus.

Volledig artikel in Klik!

Er zijn echter verschillende vastenrecepten voor donuts. Hier is een eenvoudig ingrediënt dat eieren met succes kan vervangen als het om dit gerecht gaat. Het zijn bananen. Een grote halve banaan, goed gebakken en gepureerd, is het equivalent van een ei en kan niet alleen worden gebruikt in donuts, maar in veel andere desserts voor zowel de textuur als de smaak.