Recepten

Recept voor kabeljauw

9views

Groot, dubbel feest morgen. 25η Maart dus de meesten van ons zullen thuis koken en op zoek gaan naar gezelligheid met vrienden en de traditionele kabeljauw vergezeld van knoflook.

Of kroketten, of met knoflook, of gebakken in de oven, of gebakken met aardappelen, of gevuld, of gebakken met saus zoals iedereen wil. En ondanks het feit dat de oude Grieken het “ezel” noemden en moderne mensen de naam gebruiken om te zeggen dat iemand te mager is, of dat ze veel zeggen zonder iets te zeggen (bacaliaris) is het nog steeds erg lekker.

We stellen een makkelijk recept voor om van hem te genieten.

Α. Dubbelgekookte kabeljauw

ingrediënten voor 4 porties

  • 60 gr olijfolie
  • 1/2 bos peterselie, fijngesneden
  • 6 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3 lente-uitjes, fijngesneden
  • 1/2 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 eetlepels citroensap
  • Zout en peper
  • maïsolie om te bakken
  • 4 porties kabeljauw

Uitvoering

Verwarm de oven voor.

Verhit de maïsolie in een pan met antiaanbaklaag. Kruid de vis met zout en peper en bak 4 minuten aan de ene kant en 2 minuten aan de andere kant.

Meng de overige ingrediënten in een kom. Giet dit mengsel over de kabeljauwfilets (ongeveer een lepel over elk stuk).

Zet de pan 5 minuten in de oven op hoog vuur.

Haal de pan uit de oven en doe de olijfolie erop terwijl de filets heet zijn.

Serveer onmiddellijk met aardappelen , courgette en gekookte wortelen.

Ingrediënten (4-6 porties)

  • 1 kg middelgrote aardappelen
  • 500 gr courgette klein
  • 500 gr wortelen middel
  • zout, oregano
  • olijfolie, sap van 2 citroenen of azijn

Uitvoering

Schil en was de aardappelen, courgette en wortelen. Doe eerst de wortelen in een pan met ruim water en zout en kook ze tot ze halfzacht zijn. Voeg de aardappelen en courgette toe en kook verder. Giet alles af, leg ze op een schaal en snijd ze al dan niet door. Doe de olie, citroensap, zout en oregano in een shaker. Verdeel deze saus over de gekookte groenten en serveer warm of koud!

Vergeet niet dat het feest van morgen een passende besproeiing vereist. Laten we feesten zoals vroeger, broeder! Eet smakelijk en gefeliciteerd!!!