Recepten

Recept voor zelfgemaakt ijs zonder suiker met 5 ingrediënten

20views

 

Wat is er lekkerder dan de koelte van een ijsje in de zomermaanden als de hitte om zich heen grijpt? Het zou niet overdreven zijn om het te omschrijven als bevroren genot omdat suiker in combinatie met een lage temperatuur een unieke wisselwerking heeft met de hersenen. Het is geen toeval dat we hunkeren naar dit unieke “huwelijk”. Natuurlijk kunnen we van dezelfde voldoening genieten met lichtere ijsrecepten, zonder de overdaad aan calorieën.

Een snel en gemakkelijk recept om thuis te maken kan een ideale oplossing zijn!

Ingrediënten

  • 500 g kokospasta (uit blik)
  • 2 kopjes room
  • 1/4 kop zoetstof naar keuze
  • 2 eetlepels chocolade tequila of wodka
  • 1/2 kopje fruit naar keuze

Stap 1 Klop de kokosroom met een handmixer tot een luchtig mengsel en doe dit over in een grote kom.

Stap 2 Klop de slagroom in een aparte kom, voeg de zware room toe en klop tot er zachte pieken ontstaan. Voeg de zoetstof en optionele ingrediënten toe en klop tot het gecombineerd is. De alcohol zal helpen om een onzichtbare consistentie te behouden tijdens het invriezen.

Stap 3 Meng alle ingrediënten om te combineren en doe ze dan over in de gekoelde bak. Zet 2 uur in de vriezer om op te stijven. Laat het ijs 10 minuten op kamertemperatuur komen voordat je het serveert.

IJs moet altijd volledig afgedekt in de vriezer bewaard worden, anders bestaat de kans dat het gaat kristalliseren. Meerdere keren ontdooien en opnieuw invriezen is ook niet aan te raden, omdat dit de oorzaak kan zijn van vergiftiging. Zorg er in dit geval voor dat je het invriest in verschillende bakjes/verpakkingen en haal er één tegelijk uit.

Blijf op de hoogte

Vond je het artikel leuk? Abonneer je om wekelijks de belangrijkste voedingsartikelen te ontvangen.