Recepten

Regina Maria cake, het heerlijke dessert dat je smaakpapillen verwent. Stap-voor-stap recept

10views

Als je zin hebt in een taart die je smaakpapillen verwent of indruk wilt maken op je gasten, dan moet je dit recept echt proberen. De Queen Mary cake is absoluut heerlijk en zal zelfs de meest kieskeurige eters het hoofd op hol brengen.

Dit is wat je nodig hebt voor dit recept, volgens The Cook.

Ingrediënten die je nodig hebt voor de pecantaart:

Ingrediënten die je nodig hebt voor de vanillecake:

  • 1 theelepel vanille-essence

Voor de chocoladecrème heb je nodig:

  • 75 g bittere chocolade
  • 250 g boter (op kamertemperatuur)
  • 1 theelepel rumessence

Ingrediënten nodig voor glazuur:

  • 100 g bittere chocolade
  • 30 ml vloeibare slagroom

Bereiden:

Begin met het op gang brengen van het notige aanrecht. Mix de eiwitten met het zoutpoeder tot het schuim stijf is. Voeg dan geleidelijk de suiker toe en mix tot de hoeveelheid marshmallow-achtig wordt. Vervolgens is het belangrijk om de bloem en het bakpoeder goed te mengen. Zeef het mengsel vervolgens over de eiwitten.

De volgende stap is om voorzichtig het schuimmengsel erdoor te vouwen. Voeg vervolgens de gemalen walnoten toe en vouw met zachte bewegingen. Breng het mengsel over naar een bakplaat van 25×35 cm die van tevoren is bekleed met bakpapier. Maak het vlak en zet het 25-30 minuten in een voorverwarmde oven op 170 graden Celsius.

Nadat het deeg uit de oven is gehaald, is het nodig om het te laten temperen. Leg het pecannotenblad ten slotte op een rek en laat het afkoelen.

De tweede stap is het bereiden van de vanillecake. Mix de eieren met het zoutpoeder gedurende twee minuten. Voeg dan langzaam de suiker toe en mix 5-6 minuten tot het mengsel romig wordt en verdrievoudigt in volume.

Voeg dan de vanille-essence en olie toe en meng voorzichtig. Voeg tot slot de bloem gemengd met het bakpoeder toe en giet het resulterende mengsel in dezelfde pan. Zet de pan ongeveer 30-35 minuten in de oven op 170 graden. Vergeet de tandenstokertest niet.

Laat de vanillevla afkoelen.

Hier lees je hoe je chocoladeroom maakt. Voordat je verder gaat met de volgende stappen is het belangrijk om een ramekin bij de hand te hebben. Doe de eierdooiers, suiker, bakpoeder en melk in deze kom. Mix tot het mengsel romig en licht van kleur is.

Later kun je het zetmeel toevoegen en zorg ervoor dat je het goed mengt. Zet de pan op de stomer en roer 6-7 minuten onafgebroken tot het begint in te dikken. Haal dan de pan van de stomer en voeg de bittere chocoladeschilfers toe.

Meng goed, voeg de rumessence toe en laat de chocoladeroom afkoelen. Meng nu de op kamertemperatuur gehouden boter en giet langzaam de chocoladeroom erbij. Vergeet niet te mengen!

Om de smakelijke taart in elkaar te zetten heb je een ovenschaal nodig. Plaats een vanille bovenkant en giet de helft van de chocolade botercrème erin. Plaats dan de nootachtige bovenkant en voeg de rest van de room toe. Plaats tot slot de tweede vanilletop.

Als je het chocoladeglazuur hebt gemaakt, kun je het over de cake gieten. Het is noodzakelijk om het snel vlak te maken en de cake af te laten koelen.