Recepten

Romige pasta met gemalen rundvlees: een eenpansgerecht

10views

Dit recept voor Romige Pasta met Gemalen Rundvlees is perfect voor een troostrijke en heerlijke maaltijd in slechts één pan. Met eenvoudige ingrediënten als gemalen rundvlees, zure room, ricotta en mozzarella kaas maak je in een handomdraai een gerecht vol smaak.

Vervolg na publicatie

Ingrediënten:

  • 300 gram rundergehakt
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tomaat
  • Kruiden naar smaak (zout, zwarte peper, groene geur)
  • 1 pakje pasta (naar keuze)
  • 1 zakje tomatensaus
  • 1 pak room
  • 1 kopje kwark
  • 150 gram mozzarella kaas

Instructies:

  1. Fruit in een grote pan de gesnipperde ui en knoflook in een beetje olie tot ze goudbruin zijn.
  2. Voeg het gehakt toe aan de pan en sauteer tot het goed gaar en bruin is.
  3. Voeg de gehakte tomaten en kruiden naar smaak toe (zout, zwarte peper, groene geur) en bak een paar minuten tot de tomaten zacht worden.
  4. Voeg het zakje tomatensaus toe aan de pan en meng goed met het vlees en de groenten. Laat de saus een paar minuten pruttelen op een middellaag vuur.
  5. Voeg dan het pakje pasta toe aan de pan en bedek met voldoende water om de pasta te koken. Kook volgens de aanwijzingen op de verpakking tot de pasta beetgaar is.
  6. Zodra de pasta gaar is, voeg je de room, ricotta en mozzarella toe aan de pan. Meng alles voorzichtig tot de kaas is gesmolten en de ingrediënten goed zijn opgenomen, zodat er een romige saus ontstaat.
  7. Kook nog een paar minuten op laag vuur, af en toe roerend, om de saus goed door te verwarmen.
  8. Controleer de kruiden en pas aan indien nodig.
  9. Serveer de romige rundergehaktnoedels en geniet!