Recepten

Snelle avondsnack van bladerdeeg gevuld met salami en kaas

9views

Verwacht je bezoek van vrienden en weet je niet wat je moet klaarmaken als snelle traktatie? Aarzel dan niet en maak dit recept voor hapjes – bladerdeeg yummies gevuld met kaas en salami. De bereiding is heel snel en gemakkelijk en dit lekkere gerecht zal zeker in de smaak vallen.

Snelle avondhap van bladerdeeg gevuld met salami en kaas

Wat hebben we nodig:

Ingrediënten:

  • 400 g bladerdeeg
  • 100 g tomatensaus
  • 5 g zout
  • 20 ml olijfolie
  • sesamzaadjes – naar smaak
  • 100 g parmezaanse kaas

Volgende:

  • 400 g bladerdeeg
  • 200 g geperste kaas
  • 150 g salami
  • 1 ei/dooier – om te smeren

Overige:

  • een beetje bloem – om op het deeg te strooien
  • sesamzaadjes – om te versieren
  • maanzaad – om te versieren

Dressing – saus:

  • 30 g boter
  • 25 g bloem
  • 200 ml bier
  • 100 g geraspte kaas
  • 3 g zout
  • een snufje chilipeper of naar smaak

Hoe te werk te gaan:

1. Giet de tomatensaus in een kom, breng op smaak met zout en voeg de olijfolie toe – meng goed.

Een snelle avondhap van bladerdeeg gevuld met salami en kaas

2. Verdeel de ontstane saus eens 1/2 van het bladerdeeg over het hele oppervlak, bestrooi met sesamzaadjes en geraspte parmezaanse kaas.

3. Vouw dan en gebruik een deegroller om de plakjes in vierkanten te vormen en bedek ze met perkament.

Snelle avondhap van bladerdeeg gevuld met salami en kaas

4. Maak een tweede bladerdeeg klaar. Leg 1/2 van de plakjes geperste kaas mooi naast elkaar en schik dan de worstrondjes dik.

Een snelle avondhap van bladerdeeg gevuld met salami en kaas

5. Vouw dan en gebruik een deegroller om de plakjes in vierkanten te vormen en bedek ze met perkament.

Snelle avondhap van bladerdeeg gevuld met salami en kaas

6. Leg ze op een bakplaat en knip het perkament doormidden, bestrijk vervolgens beide bladerdeegvellen met losgeklopt ei/dooier om ze mooi goudkleurig te maken.

Een snelle bladerdeegmaaltijd gevuld met salami en kaas

7. Strooi sesamzaad op het eerste bladerdeeg en maanzaad op het tweede bladerdeeg.

8. Bak ze 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.

9. Dressing – saus: Doe ondertussen de boter in een steelpan en voeg de bloem toe – roer en bak op laag vuur tot de eerste bubbels en voeg het bier toe – blijf roeren en voeg de geraspte kaas toe – roer. Breng op smaak met zout en je kunt naar smaak een beetje chilipeper toevoegen.

Een snelle avondhap van bladerdeeg gevuld met salami en kaas
Snelle avondhap van bladerdeeg gevuld met salami en kaas

10. Serveer ze met liefde, veel smaak en plezier.

Snelle avondsnack van bladerdeeg gevuld met salami en kaas

Vrienden we wensen jullie een goede smaak!

VIDEO GIDS: