Recepten

Snelle en makkelijke lunchtip: Knapperige aardappelballetjes met kaas en broccoli

9views

Heb je geen ideeën meer voor wat je moet koken voor de lunch? Of heb je geen tijd om uren achter het fornuis te staan? Voor deze lekkere en knapperige aardappelballetjes met kaas en broccoli heb je maar een paar basisingrediënten en een paar kruiden nodig. Als tip raden we aan om ze te serveren met een lichte salade of dressing.

Als jij ook je favoriete recept hebt, vertel het ons dan in onze Facebookgroep Prima kuchařka en bezoek ook de Prima Inspirace groep, waar je elke dag veel leuke recepten vindt.


Aardappelballetjes met kaas en broccoli

Wat hebben we nodig:

  • 420 g gekookte aardappelen
  • 400 g gekookte broccoli
  • 150 g harde kaas
  • 2 hele eieren
  • zout
  • gemalen zwarte peper
  • 4 eetlepels gewone bloem
  • gewone bloem, ei en paneermeel voor coating
  • olie om te bakken

Hoe we te werk gaan:

1. Rasp de gekookte aardappelen en gekookte broccoli fijn, voeg zout, gemalen zwarte peper, 2 hele eieren, kaas en gewone bloem toe.

2. Meng alles door elkaar, vorm balletjes, rol ze in een driedubbele coating en bak ze.

Ik heb 25 stuks gemaakt en ze zijn echt heerlijk. Serveer met een salade.

Klaar! Eet smakelijk!