Dieet

Tekenen van nepkaas – wat ze zijn: informatie die iedereen nuttig zal vinden

7views

De belangrijkste indicator voor de kwaliteit van het melkvet dat wordt gebruikt bij de kaasbereiding is de vetzuursamenstelling, of anders gezegd, het gehalte aan en de verhouding tussen vetzuren.

Deze indicator is afhankelijk van veel factoren, waaronder voeding en genetica van de dieren, aldus specialisten van Rosselkhoznadzor.

Meervoudig onverzadigde vetzuren (PUFA’s) ondergaan veranderingen, ook in de pens van dieren.

Hier worden ze gehydrolyseerd tot stearinezuur.

Deze reactie resulteert in een kleine hoeveelheid van dezelfde zuren die in de melk “uitspoelen”, en kan ook worden gezien als een indicator voor de echtheid van het melkvet.

Melkvet van herkauwers bevat verzadigde vetzuren met een laag moleculair gewicht C4:0 en C6:0.

Hun afwezigheid of afwijking van de norm duidt op vervalsing van melkvet.

Als er plantaardige bestanddelen worden gebruikt bij de kaasbereiding, moet de kaas worden geëtiketteerd als “kaasproduct”.

De conclusie is dat het helaas onmogelijk is om de natuurlijkheid van kaas met het oog vast te stellen: dat kan alleen met laboratoriumanalyses, die de vetzuursamenstelling nauwkeurig laten zien.

Dit feit zou de gemiddelde koper echter niet moeten verontrusten: experts beweren dat informatie over gedetecteerde vervalsingen onmiddellijk wordt doorgegeven aan het geautomatiseerde controlesysteem en de verspreiding van surrogaten beperkt.

Eerder hebben we de gewoonten opgesomd die gewichtsverlies verhinderen.