Recepten

Tien voedingsmiddelen waar je nog niet aan hebt gedacht om in te vriezen, maar die je zeker zou moeten invriezen. Eieren en room op de lijst

9views

Niet alle voedingsmiddelen lenen zich voor invriezen. Sommige veranderen ongelukkig van textuur en zijn na ontdooien alleen goed voor de vuilnisbak. Aan de andere kant van het spectrum, van de voedingsmiddelen waarvan veel mensen het idee om ze in te vriezen afwijzen, zijn er een aantal die heel goed houdbaar zijn in de vriezer.

Als je ooit hebt geprobeerd om patat of gekookte pasta in te vriezen, dan heb je jezelf ervan overtuigd dat ze niet vriezervriendelijk zijn. Vind ze lekker. Er zijn er natuurlijk nog meer.

De website cheapism.com heeft zich echter gericht op die in de andere categorie, die velen geen kans geven in de vriezer, maar die het heel goed doen na het ontdooien. Daarom hebben ze een lijst samengesteld van de meest onverwachte voedingsmiddelen waarvan Reddit r/Frugal gebruikers vinden dat ze de moeite waard zijn om in te vriezen.

Eieren

Als je denkt aan voedingsmiddelen die je beter niet kunt invriezen, staan eieren meestal bovenaan de lijst.

Je kunt ze kloppen zoals voor omeletten en ze in de vriezer leggen om (ongekookt) te bewaren. Eenmaal ontdooid kun je ze gebruiken voor verschillende gebakken gerechten of natuurlijk voor omeletten.

Avocado

Avocado is de moeite waard om toe te voegen aan de lijst van vruchten die goed invriezen. Het enige wat je hoeft te doen is de pit eruit scheppen en in plakjes snijden, die je op een bakplaat of bekleed bord legt en vervolgens invriest. Je kunt ze 10-15 seconden in de magnetron ontdooien en gebruiken voor smoothies en meer.

Tofu

Tofu wordt genoemd als een van de weinige voedingsmiddelen die beter wordt als je het in de vriezer legt. Volgens Bon Appetit zet het water in tofu uit, waardoor het een sponsachtige textuur krijgt die sauzen en soepen opneemt.

Geraspte kaas

Misschien heb je al eens geprobeerd een stuk kaas in te vriezen en heb je gemerkt dat dat geen goed idee is. Als je het raspt voordat je het invriest, zul je merken dat wanneer het ontdooit, het “ontrafelt” beter dan de calup of slice versie. Je kunt het gebruiken door het van tevoren te ontdooien of te laten smelten in een warm gerecht zoals lasagne.

Geitenkaas

Geitenkaas doet het ook heel goed in invriezen en ontdooien, vooral als je het in salades wilt gebruiken. Bovendien is hij makkelijker te snijden als hij half bevroren is.

Room

Gooi overgebleven room na het maken van een recept niet weg. Doe het overschot in een ijsblokjesbakje en bewaar het in de vriezer. Je kunt deze blokjes gebruiken in soepen, gerechten, pasta’s, smoothies, enz.

Pannenkoeken en wafels

Pannenkoeken en wafels kunnen ook met succes worden ingevroren.

Knoflook en gember

Verse teentjes knoflook kun je fijnhakken en in de vriezer leggen. Gember kan ook goed worden ingevroren en een gebruiker van Reddit bevestigt dat de wortel niets van zijn eigenschappen verliest.

Sommige taarten

Sommige desserts zoals cheesecake, kwarktaart, brownies enz. doen het heel goed nadat ze zijn ingevroren en ontdooid.

Sommige hoeven niet eens ontdooid te worden voor het serveren. Bevroren cheesecake is “heerlijk”, beweert een gebruiker. Je moet er alleen voor zorgen dat je ze snijdt voordat je ze invriest.

Gesauteerde champignons

Champignons zijn heel goed houdbaar als je ze sauteert en invriest om later in verschillende gerechten te gebruiken.