Handige tips

Tuiniers zijn enthousiast over een online tip met een verbluffend effectief recept voor de perfecte onkruidverdelger

6views

Een effectief nieuw wapen in de nooit eindigende strijd tegen onkruid tussen tuinterrasstenen is een verbluffend effectief recept dat populair is bij liefhebbers van vlekkeloze en onkruidvrije terrassen.

De attente Mrs Hinch Gardening Tips Facebook community heeft een verrassend eenvoudige en zeer effectieve methode onthuld die de harten van Britse tuiniers heeft gewonnen. Jammer dat deze formule niet in Nederland verkrijgbaar is.

Online publicatie The Mirror doet verslag van de vele getuigenissen en verrukte tuiniers. Een van hen, Hannah Miller, deelde haar ervaring: “Het onkruid was in letterlijk een uur uit mijn tuin verdwenen,” zei ze. “Ik kan nog steeds niet geloven hoe snel het werkt,” voegde ze eraan toe. Veel andere Facebook-gebruikers bevestigden het succes van de methode.

Dus wat is het geheim achter dit recept?

De combinatie van azijn en zout bevat veel azijnzuur, wat een uitdrogend effect heeft op onkruid. Een slimme zet was om vloeibaar afwasmiddel toe te voegen, dat de oppervlaktespanning van de oplossing verlaagt. Op deze manier dringt het product diep door in de plant in plaats van op het oppervlak van de bladeren te blijven zitten. Eenvoudig. Goedkoop. Effectief – zo zeggen de tuiniers die dit recept volgen.

Er zijn verschillende variaties op het thema, maar Hannah Miller combineerde enkele liters azijn met een kopje zout en een klein beetje afwasmiddel en het resultaat was dat groene problemen als sneeuw voor de zon verdwenen.

Het is belangrijk om te weten dat het huis-, tuin- en keukenherbicide geen onderscheid maakt tussen onkruid en gewenste rozenstruiken, dus voorzichtigheid is geboden als je het overal gebruikt, zoals The Mirror waarschuwt. Wees je er ook van bewust dat het besproeien van kalkstenen speciale zorg vereist, omdat zuur en kalk onverenigbaar zijn.

Het wordt niet aangeraden om azijn te gebruiken om onkruid en groenbemesters te bestrijden, want het RIVM zegt: “Grote hoeveelheden azijn direct in de grond krijgen bij gebruik van een gieter of fles kan een risico vormen voor bodemorganismen.” Ongeoorloofde azijn kan ook gevaarlijk zijn voor gebruikers en huid- en oogirritatie veroorzaken als het daarmee in contact komt. Het RIVM adviseert om alleen nationaal toegelaten bestrijdingsmiddelen met azijnzuur te gebruiken, die veilig zijn, wanneer de gebruiksaanwijzing wordt opgevolgd.