Handige tips

Waar huisvrouwen plantaardige olie voor toevoegen bij het wassen van keukendoeken: een handige truc

10views

Elke keuken heeft handdoeken. Ze moeten vaak worden gewassen omdat handdoeken elke dag worden gebruikt voor hun directe doel.

Ze laten vlekken achter die heel moeilijk te verwijderen zijn. De kleur van de handdoek kan ook veranderen. In deze situaties helpen eenvoudig wassen, vlekkenverwijderaars en koken niet altijd.

Daarom gaan keukenhanddoeken niet lang mee en worden ze gewoon vervangen. Het is echter mogelijk om ze eenvoudig 100% te wassen.

Om ervoor te zorgen dat de keukenhanddoeken goed gewassen worden, moet je tijdens het wassen plantaardige olie toevoegen. Het lijkt misschien onzin, maar het is een zeer effectieve methode.

Wat te doen

Je moet alles wat je nodig hebt voor de was klaarzetten. Je hebt een pan van 10 liter, droog bleekmiddel, waspoeder en plantaardige olie nodig. Giet water in de pot. Er is ongeveer 6-7 liter nodig.

Wacht tot het water kookt en voeg 2 eetlepels plantaardige olie toe. Voeg ook elk een paar eetlepels waspoeder en bleekmiddel toe. Roer alles door elkaar.

De pot moet groot zijn, want er zal een sterke schuimvorming ontstaan. Doe er vuile handdoeken in, dek alles af met een deksel en laat het zo staan.

Controleer na 1,5 uur de pot, roer de inhoud door en zet het vuur uit. Het blijft wachten tot alles is afgekoeld. Na een paar uur worden de doeken goed afgespoeld. Dit kan met de hand of in de wasmachine.

Na zo’n wasbeurt zijn de handdoeken perfect schoon en ziet het patroon er veel helderder uit.

Eerder hebben we verteld wat er gebeurt als je twee keer thee zet.