Dieet

Waar zijn kersen goed voor – welke mensen moeten ze eten

7views

Je kunt heerlijke kersen kopen op de markten in juni en juli.

Dit is de meest gunstige tijd om te kopen, omdat de bes, geteeld onder natuurlijke omstandigheden en in zijn seizoen, geen chemicaliën bevat.

En wat zijn de voordelen van kersen voor het menselijk lichaam?

Kersen zijn rijk aan vitamine A, dus ze zijn goed voor de ogen. Diezelfde vitamine is ook nodig om het immuunsysteem te ondersteunen.

Dankzij vitamine K, die ook in kersen zit, maakt het lichaam eiwitten aan die nodig zijn voor de bloedstolling.

De bes wordt beschouwd als een waardevolle bron van kalium, dat nodig is voor alle weefsels in het menselijk lichaam.

Dit element zorgt voor een optimaal vochtgehalte in de cellen.

Volgens onderzoeken vermindert regelmatige consumptie van kersensap het risico op hartaandoeningen aanzienlijk.

Daarom moet dit drankje worden opgenomen in het dieet van mensen die risico lopen.

Kersen bevatten ijzer. Daarom helpt het product bloedarmoede te bestrijden. Het verhoogt snel de hemoglobine als kersen regelmatig worden gegeten.

Bosbessen hebben ontstekingsremmende eigenschappen.

Het is de moeite waard om te eten bij infectieziekten, als een van de componenten in een complexe behandeling.

Eerder vertelden we je over de voordelen van kebab.