Handige tips

Waarom ervaren huisvrouwen walnoten koken: je zult verbaasd zijn als je de reden ontdekt

6views

Walnoten staan bekend om hun voedzame eigenschappen. Ze kunnen aan allerlei gerechten worden toegevoegd of gewoon worden gegeten.

Het meest interessante is dat ervaren huisvrouwen walnoten voorkoken. Dit lijkt misschien onzinnig, maar het punt is duidelijk en het zal je verrassen.

Waarom je walnoten moet koken

Er zijn twee redenen en elke reden is de moeite waard om wat uitgebreider over te praten. Walnoten worden altijd beter schoon na het koken. Je hoeft dus geen notenkraker te gebruiken om ze schoon te maken.

Een ander belangrijk voordeel is dat het na het koken makkelijker is om de fijne doppen te scheiden en dat ze er niet in verschillende richtingen afvliegen.

De tweede reden is om de kwaliteit van de noten te controleren. Goede noten moeten verzegeld zijn, zodat er geen water in kan komen tijdens het koken.

Als dit gebeurt, betekent het dat de noot beschadigd of oud is, dus kun je hem beter niet gebruiken.

Hoe lang walnoten koken

Het is belangrijk om je aan een eenvoudige regel te houden: gooi de walnoten 2-4 minuten in kokend water. Deze tijd is genoeg om de dop zacht te maken en makkelijker te pellen. Je kunt meteen na het koken beginnen met pellen.

Als je de noten te lang kookt in kokend water, worden ze vochtig van binnen. En als dat gebeurt, worden ze een beetje gaar, en dat zal de smaak en gezondheidseigenschappen negatief beïnvloeden.

Als dit de eerste keer is dat je deze techniek gebruikt, is het zinvol om een paar noten in het kokende water te doen om zelf de voordelen van koken te ervaren.

Eerder vertelden we je hoe je je oven snel op orde kunt krijgen.