Recepten

Waarom gehaktgerechten ‘rubberachtig’ worden: niemand zal meer om je koteletten lachen

8views

We zouden er niet naast zitten als we zeiden dat elke gastvrouw graag wil dat haar gehaktballen sappig, mals en lekker zijn.

Maar dat lukt niet altijd – soms zijn gehaktgerechten zo droog en taai dat ze naar zolen smaken, zegt Yulia Arkhipova, een expert bij de online publicatie BelNovosti, bitter.

Je moet gehakt hier niet de schuld van geven – de reden moet worden gezocht in de fouten die je zelf hebt gemaakt.

Volg eenvoudige regels om taaie koteletten te voorkomen.

Om de koteletten sappig en luchtig te maken, voeg je een belangrijk ingrediënt toe aan het gehakt – geraspte gekookte aardappelen.

Als je geen tijd hebt om aardappelknollen te koken, kun je rauwe aardappelen gebruiken. Dit zal de koteletten malsheid en sappigheid geven en alle sappen behouden.

Daarnaast moet je het gehakt een paar minuten grondig kneden zodat alle ingrediënten gelijkmatig gemengd zijn. Neem de tijd – goed kneden is belangrijk voor het resultaat.

Kies tot slot de juiste manier om de koteletten te bereiden – in een pan, in de oven, in een stoompan. Maar de magnetron is niet de beste optie – die kan ongelijkmatig verwarmen, waardoor de koteletten uitdrogen.

Eerder vertelden we je hoe je magere pannenkoekjes kunt koken op mineraalwater en kokend water.