Recepten

Waarom je zure room moet toevoegen aan gehakt voor koteletten: kooktrucs van de chef-kok

6views





Koteletten worden ongewoon mals en sappig als je een beetje zure room aan het gehakt toevoegt.

Hoe je op de juiste manier zure room toevoegt aan gehakt voor koteletten, vertelt de expert van de netwerkeditie “Belnovostvoy” op het gebied van koken, kok, bakker van de vierde klas Julia Arkhipova.

Hoe zure room toe te voegen aan gehakt

Twee eetlepels zure room per kilogram gehakt is genoeg. Het moet vet zijn (20-25%).

Als het varkensgehakt met toegevoegde reuzel is, kun je minder vette zure room nemen. Zure room kan ook worden toegevoegd aan kipgehakt.

De zure room kan worden gemengd met paneermeel voordat het aan het gehakt wordt toegevoegd.

Je kunt de koteletten ook eerst bakken in een pan, dan bedruipen met zure room en naar de oven sturen.

Eerder vertelde een expert of je tomatenpuree moet toevoegen aan borsjt.