Recepten

Waarom kaneelsuiker toevoegen aan koteletten: je zult verrast zijn – chefsgeheimen

11views





Jij hebt waarschijnlijk ook je eigen persoonlijke geheimen om ervoor te zorgen dat je koteletten altijd perfect worden.

Het helpt zelfs een eenvoudig en bekend gerecht te behagen met zijn smaak.

Vaak denken veel mensen na over hoe ze koteletten kunnen verbeteren, deelt de ervaring van culinair expert van de online editie “BelNovosti” kok Yulia Arkhipova.

Sommige koks voegen bijvoorbeeld kaneel en suiker toe aan de koteletten. Dit lijkt een ongelooflijk vreemde beslissing. Maar er zit zeker een logica in.

Wat het is

Vaak kiezen huisvrouwen varkensvlees als basis. Ondanks alle voordelen heeft het product ook nadelen. De smaak van varkensvlees is bijvoorbeeld niet altijd even aangenaam.

Om geen vreemde smaak tegen te komen bij het proeven van de koteletten, is het de moeite waard om een kleine hoeveelheid kaneel toe te voegen: de specerij neutraliseert dit nadeel.

Suiker daarentegen zal de algehele smaak van de varkenskoteletten milder en expressiever maken.

Eerder hebben we het gehad over wat ervaren koks met kip doen om de korst te laten verschijnen.