Handige tips

Waarom wijze huisvrouwen zout in het toilet gieten voordat er gasten komen: er zijn voordelen

7views

Zout staat bekend als een uitstekend conserveringsmiddel, dat niet alleen voedsel de gewenste smaak kan geven, maar ook voedsel langer vers kan houden en schimmels en bacteriën kan voorkomen.

Deze laatste zijn overigens zeer overvloedig aanwezig in toiletten – hoe schoon je de “faience troon” ook wast, er zullen nog steeds schadelijke micro-organismen aanwezig zijn.

Om te helpen kun je natuurlijk verschillende schoonmaakmiddelen roepen, maar die zijn behoorlijk schadelijk voor onze gezondheid, dus veel huisvrouwen gaan de andere kant op en gieten het meest gewone zout in het toilet.

Het is, zoals we al zeiden, effectief in het bestrijden van ziektekiemen en bacteriën.

Daarnaast heeft zout nog een andere nuttige eigenschap – het is in staat om mineralen op te lossen, die noodzakelijkerwijs ontstaan als gevolg van het gebruik van water van lage kwaliteit.

Er is niets ingewikkelds aan het gebruik van zout om je toilet schoon te maken.

Je moet een kleine hoeveelheid zout nemen, niet meer dan een handvol, en dit gelijkmatig over de binnenkant van het toilet verspreiden.

Pas op dat er geen zout in de zogenaamde toiletelleboog komt.

Wacht ongeveer 20 minuten en gebruik dan een schrobborstel om je “witte vriend” schoon te maken. Een leuke bonus: als er sporen van lekkend water op het oppervlak zitten, verwijdert het zout die ook.

Eerder vertelden we je hoe je van stof afkomt met een citroen.