Recepten

Waarom zuiveringszout toevoegen aan gehakt: een culinaire truc – koteletten worden luchtig en sappig

9views





Als het gehakt voor de koteletten te droog blijkt, en brood, havermout of andere “verzachters” de situatie niet redden, moet je tijdens het koken op een ander ingrediënt letten.

We hebben het over gewone zuiveringszout, dat geweldig is om te helpen vocht vast te houden in het product, waardoor de koteletten luchtiger en malser worden.

Bovendien zorgt dit extra product ervoor dat de koteletten niet uit elkaar vallen in de pan.

Het gerecht wordt nog lekkerder als er samen met de soda wat zetmeel aan het gehakt wordt toegevoegd.

Het is belangrijk om dit ingrediënt niet te overdrijven.

Voor 500 gram gehakt is het voldoende om slechts een halve theelepel soda te nemen.

Het is vermeldenswaard dat het bulkingrediënt kan worden weggelaten voor gehakt van kip of kalkoen, omdat het al vrij mals is.

Dat gezegd hebbende, baking soda zal een pulled pork, rundvlees of vleesassortiment verbeteren.

Eerder vertelden we je waarom karbonades uit elkaar vallen tijdens het bakken.