Handige tips

Waarvoor sommige huisvrouwen een stuk zeep in hun schoenen stoppen: welk probleem dit trucje oplost

8views

Het is niet ongewoon dat voeten overvloedig gaan zweten als je de hele dag in dezelfde schoenen loopt.

Dit is erg oncomfortabel, vooral in de zomer.

Het resultaat is een onaangename geur.

Er is echter één bewezen truc om dit probleem te verhelpen. Het enige wat je nodig hebt is een stuk zeep en een paar minuten van je tijd.

Het is niet algemeen bekend, maar menselijk zweet ruikt helemaal niet. Het is niet omdat iemand zweet dat hij slecht ruikt.

Mensen zweten ook in bad, maar daar ruikt niets.

De geur wordt veroorzaakt door de groei van schimmels en micro-organismen op de huid. Daarom blijft de geur ook hangen als er geen zweet meer is.

Behalve dat zweet bacteriën op de huid kan verspreiden, zorgt het er ook voor dat er hele kolonies micro-organismen op dingen ontstaan.

Als je je kleren niet op tijd wast, gaan ze stinken, zelfs als je ze niet meer draagt.

Hetzelfde geldt voor schoenen. Sneakers met zweetvoeten kunnen ’s ochtends veel erger ruiken dan toen de schoenen uit waren.

Het is makkelijk en eenvoudig om nare geurtjes uit schoenen te verwijderen. Sommige mensen laten hun schoenen of sneakers gewoon luchten en drogen.
Dat is het juiste om te doen, maar het zal niet alle vreemde geuren volledig elimineren. Om alle geurtjes in schoenen 100% te verwijderen, moet je zeep gebruiken.

Doe ’s nachts een stuk zeep in elke schoen. Verwijder ’s ochtends de zeep en controleer het resultaat. Er zullen geen onaangename geuren achterblijven.

Eerder hebben we het gehad over waarom je plantaardige olie in de gootsteen moet gieten.