Recepten

Wat bloem te vervangen bij het bakken van cheesecakes: niet alle huisvrouwen weten het

6views

Het maken van cheesecakes heeft altijd zijn uitdagingen, maar ze kunnen worden omzeild als je dat wilt.

Sommige mensen maken bijvoorbeeld cheesecakes met alleen bloem, omdat ze denken dat ze simpelweg geen alternatieven hebben.

Meel werkt in dit geval als een “absorber” van vocht, legt kookexpert van de online editie “BelNovosti” kok Yulia Arkhipova uit.

Als het gebruik ervan gerechtvaardigd is, waarom zou je dan nog op zoek gaan naar een vervanger? De vraag lijkt logisch, maar zo eenvoudig is het niet: bloem ontneemt cheesecakes hun speciale smaak en luchtigheid.

Wat kan worden vervangen

Als je heerlijke, luchtige, malse en sappige cheesecakes wilt, kun je beter gewone griesmeel gebruiken in plaats van de gebruikelijke bloem.

Beide ingrediënten hebben een identiek werkingsmechanisme: griesmeel zorgt er ook voor dat overtollig vocht in de wrongel wordt afgevoerd.

Griesmeel “overweldigt” de smaak echter niet, waardoor het gerecht zo goed mogelijk blijft. Het is dus de moeite waard om voor de verandering eens te proberen cheesecakes te maken met griesmeel in plaats van bloem.

Eerder hebben we het gehad over wat je aan een crumpet kunt toevoegen voor de smaak.