Dieet

Wat gewichtsverlies in de weg staat: een complete lijst van slechte gewoonten

10views

Het komt voor dat iemand zijn best doet om af te vallen, maar dat een onbekende kracht hem tegenhoudt en het gewenste resultaat onbereikbaar blijft.

In feite is dit fenomeen geen natuurverschijnsel. Er is ergens een fout gemaakt waardoor alles gecorrigeerd kan worden.

Laten we eens uitzoeken welke fouten gewichtsverlies het vaakst in de weg staan.

Alexander Myasnikov, een van de meest gerespecteerde medische experts van Rusland, waarschuwt dat het hormonale systeem zich in de loop der jaren aanpast aan overgewicht.

En wanneer iemand begint af te vallen, probeert het lichaam het gewicht op het gebruikelijke niveau te houden. Daarom is gewichtsverlies vooral moeilijk in de eerste maanden, omdat de hormonen weerstand bieden.

De meest voorkomende reden is snacken. Niet iedereen denkt aan tussendoortjes: een banaan, een appel, een handje noten, een kop of twee, drie koffie met melk. Elk van deze is 200-500-600 calorieën. Maak er dus een regel van om een voedseldagboek bij te houden of download gewoon een geschikte applicatie, er zijn er nu heel veel – adviseerde voedingsdeskundige Katerina Kuzina in een interview met NEWS.ru.

Naast snacken verhinderen een monotoon dieet, slecht slapen, hormonale storingen en ondervoeding gewichtsverlies.

Vasten heeft ook het tegenovergestelde effect, omdat het lichaam zich aanpast en stofwisselingsprocessen vertragen.

Door de norm te verlagen van 2000 naar 1300 calorieën zal iemand het effect direct merken. Maar het is beter om het aantal calorieën te verminderen en in de dagelijkse routine sportactiviteiten op te nemen die de stofwisseling versnellen. Vasten vertraagt het juist.

Het is belangrijk om je dieet te variëren, want een monotoon dieet veroorzaakt tekorten aan voedingsstoffen en vitaminen.

De voedingsdeskundige raadt ook aan om je hormonale achtergrond in de gaten te houden en slaaptekort te vermijden.

Eerder vertelden we je hoe je het gewicht van voedingsmiddelen kunt bepalen zonder weegschaal.