Recepten

Wat te eten op Goede Vrijdag. Het gezonde gerecht dat in 30 minuten klaar is

7views

Goede Vrijdag
is een dag van grote betekenis in de orthodox-christelijke kalender, die voorafgaat aan de
Opstanding van de Heer, gevierd op Paaszondag. Op deze dag eet je geen brandnetels en drink je geen azijn.

Recept voor couscous met groenten

Ingrediënten: 250 g couscous, 1 grote tomaat, 1 rode ui, 2 teentjes knoflook, ½ courgette, ½ gele paprika, ½ rode paprika, ½ bosje peterselie, 4 eetlepels olijfolie, 500 ml groentebouillon, 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel komijnpoeder, zout, peper.

Begin met het voorverwarmen van de oven op 190 °C. Was, schil en snijd vervolgens de ui, tomaat en courgette in rondjes en de paprika’s in blokjes. Leg de groentestukjes samen met de teentjes knoflook in een met bakpapier beklede schaal, besprenkel ze met 2 eetlepels olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Laat de pan ongeveer 20 minuten in de oven staan en draai de groenten om zodat ze gelijkmatig bruin worden.

Breng terwijl de groenten koken de groentebouillon aan de kook, zet dan het vuur uit en voeg de couscous toe. Dek af en laat 10 minuten staan om de vloeistof op te nemen. Meng in een kom de resterende olie met het citroensap, gemalen komijn, zout en peper naar smaak en fijngehakte peterselie. Als de couscous klaar is, voeg dan de gekookte groenten en de bereide dressing toe aan de couscous en meng goed. Serveer warm en garneer naar wens.

Eet op Goede Vrijdag geen brandnetels en drink geen azijn, omdat deze gebruikt werden bij de foltering van Jezus Christus.