Recepten

Wat voeg je toe aan gehakt om het sappiger te maken: kooktrucs

7views





Pluizige en sappige koteletten met een knapperig korstje zijn het perfecte gerecht voor op de eettafel.

Maar niet elke culinaire beginner kan zich erop beroemen dat hij weet hoe hij echt lekkere en malse koteletten moet bereiden.

Vaak klagen gastvrouwen dat de traktatie te droog wordt.

Het probleem is meestal het gehakt dat je koopt.

Maar dit ingrediënt kan worden verbeterd, sappiger worden gemaakt, als je een paar eenvoudige trucjes kent.

Koks wijzen erop dat je geen haast moet hebben met het toevoegen van rauwe groenten, room of andere ingrediënten die je gewend bent altijd te gebruiken. Er zijn originelere en goedkopere manieren om de bereiding te verbeteren.

Hiervoor moet je mineraalwater aan het gehakt toevoegen.

Zo’n drankje bevordert een intensere sapproductie door de actieve elementen die het bevat. Een klein beetje water is al genoeg om de textuur te verbeteren.

Daarnaast is het acceptabel om ijs te gebruiken.

Eerder vertelden we je hoe je heerlijke koteletten kunt bereiden zodat ze niet uit elkaar vallen in de pan.