Recepten

Zo maak je kokosmelkijs: slechts drie ingrediënten

8views





IJs valt bij velen in de smaak, maar voorstanders van goede voeding haasten zich niet om het te kopen.

Veel mensen vinden het niet leuk dat je er veel schadelijke ingrediënten in kunt vinden.

Ook zal het caloriegehalte van een gekocht dessert altijd hoog zijn, zegt Yulia Arkhipova, een culinair expert voor de online publicatie BelNovosti.

Hoe maak je ijs met slechts 3 ingrediënten?

Boodschappenlijstje

– Twee kopjes kokosmelk van goede kwaliteit;
– drie zachte, kleine bananen;
– drie lepels geurige vloeibare honing.

Bereidingswijze

De bananen moeten zachter zijn zodat het dessert een mooie textuur heeft. Ze moeten in stukjes worden gesneden en met een staafmixer worden gepureerd tot een gladde massa.

Daarna kun je meteen de kokosmelk toevoegen. Je kunt het trouwens ook met amandelmelk proberen: in dat geval zal de smaak anders zijn.

Voeg dan de honing toe en klop het mengsel nogmaals op. Sommige mensen voegen ook een beetje citroensap toe. De textuur moet lijken op een milkshake.

Het enige wat je nog hoeft te doen is het brouwsel in eventuele vormpjes te gieten en twee uur te wachten. Het ijs blijft goed in de vriezer.

Eerder vertelden we je hoe je een vlekkeloze sundae maakt.