Handige tips

Zo maak je snel zelfgemaakte roomkaas: geen kefir meer invriezen

5views

Met een van de populaire kooktrucs met kefir, kun je een heerlijke roomkaas bereiden.

Het blijkt niet veel slechter dan het industriële product, maar wel merkbaar goedkoper. Het enige ongemak is dat je de kefir van tevoren moet invriezen.

De expert van de netwerkeditie “BelNovosti” Yulia Arkhipova – kok, bakker van de vierde graad vertelde hoe je dit product nog sneller kunt koken.

Nodig:

  • zure room (25-30 % vet) 400 g;
  • ryazhenka (3,2%) 400 g;
  • kefir (3,2%) 400 g;
  • zout naar smaak;
  • citroensap 1 el.

Hoe te koken

1. Meng zure room, ricotta en kefir in een kom en voeg dan zout en citroensap toe.

2. Meng tot een gladde massa.

3. Bekleed een vergiet met verschillende lagen kaasdoek en zet het boven een steelpan of diepe kom.

4. Breng het zure melkmengsel over naar het vergiet en wacht tot alle wei is uitgelekt.

5. Verzamel het wrongelmengsel in kaasdoek, rol het op en leg het een paar uur in de pers.

Gebruik het eindproduct om crèmes of broodjes van te maken. Eet smakelijk!

Eerder vertelden we je wat je moet koken om mee te nemen.